Vad betyder det att dubbla i Blackjack, och när ska man göra det? ♠️♥️

Hej alla Blackjack-älskare! 👋 I dagens inlägg ska vi dyka djupt in i en av de mest spännande aspekterna av spelet – att dubbla. Om du någonsin har undrat ”Vad är dubbla i Blackjack?” eller ”När ska man dubbla i Blackjack?”, då är detta inlägg för dig! 🎲✨

Vad är dubbla i Blackjack? 🤔

I Blackjack innebär att ’dubbla’ (eller ’double down’ som det också kallas) att du har möjlighet att dubbla din ursprungliga insats efter att de två första korten har delats ut. Genom att göra detta, accepterar du också att ta emot exakt ett kort till. Därefter får du inte dra fler kort, oavsett vilket värde ditt tredje kort har.

Dubbling är ett drag som kan öka dina vinster betydligt, men det kommer också med en hög risk. Det är ett slag av ”gå stort eller gå hem” strategi. När du dubblar, satsar du på att din hand kommer att vara starkare än dealerns, utan chans att förbättra den ytterligare. Detta kan vara ett mycket spännande och potentiellt givande drag, men det kräver också taktik och förståelse.

Nya Expekt Blackjack

1500 kr bonus och 30 free spins
 • icon Snabbast rapporterade uttag: 10 min
 • icon Insättningsmetoder: Trustly, Swish
 • icon Uttags metoder: Trustly, Swish
 • Minimum insättning: 200 kr
 • Max uttag:(per transaktion) 50 000 kr per dag
 • Tid per metod: Swish: 0 - 24 timmar, Trustly: 0 - 5 dagar
 • Minimum uttag: 200 kr
 • Avgifter: Inga avgifter
 • Uttag på helger: Ja
 • Avbryta uttag: Ja
 • Manual Flushing: Ingen information
 • Spela utan konto: Nej
Visa mericon Visa mindreicon
Regler och Villkor18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 20x omsättningskrav. Gratisspinsen är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar | Regler och Villkor Gäller | Stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

När ska man dubbla i Blackjack?

När ska man dubbla i Blackjack? 🕰️

När du ska dubbla beror på flera faktorer, inklusive vilka regler som gäller för spelet du spelar, vilken hand du har och vilket uppvänd kort dealern har. Men här är några grundläggande riktlinjer:

 1. När du har en hård 11: En ’hård’ hand är en hand utan ess, eller en hand där ess räknas som 1 för att undvika att spricka. När du har en hård 11 har du en mycket stark chans att få en hand på 21, eller nära det, med bara ett kort till. Om dealern visar ett kort mellan 2 och 10, är detta en utmärkt tid att dubbla ner.
  Exempel: Du har en 6 och en 5 (11 totalt) och dealern visar en 7. Detta är en bra situation att dubbla ner.
 2. När du har en hård 10, och dealern visar 4, 5, eller 6: Med en hård 10 har du en bra chans att hamna på 20, vilket är en mycket stark hand. Om dealern visar ett kort mellan 4 och 6, har de en högre risk att spricka, vilket gör detta till en bra tid att dubbla ner.
  Exempel: Du har en 4 och en 6 (10 totalt) och dealern visar en 5. Detta är en bra situation att dubbla ner.
 3. När du har en mjuk 16, 17, eller 18 och dealern visar ett lågt kort: En ’mjuk’ hand är en hand med ett ess som räknas som 11 utan risk för att spricka. Om du har en mjuk 16, 17 eller 18 (det vill säga, ett ess och en 5, 6 eller 7), och dealern visar ett lågt kort, har du en bra chans att förbättra din hand medan dealern riskerar att spricka.
  Exempel: Du har ett ess och en 6 (mjuk 17) och dealern visar en 4. Detta är en bra situation att dubbla ner.

5 Exempelsituationer att Dubbla i Blackjack 🎲🃏

Att förstå när man ska dubbla i Blackjack kan vara lite knepigt. För att hjälpa dig att få ett grepp om det, låt oss gå igenom fem exempelsituationer där det kan vara en bra idé att dubbla.

 1. Exempel 1 – Hård 11: Du har delats ut en 6 och en 5, vilket ger dig en hård 11. Dealern visar en 7. Eftersom du har en bra chans att träffa 21 med bara ett kort till, är detta en bra tid att dubbla.
 2. Exempel 2 – Hård 10 mot lågt dealer-kort: Du har en 4 och en 6, vilket ger dig en hård 10. Dealern visar en 5. Eftersom dealern har en hög chans att spricka och du har en bra chans att få 20, är detta en bra tid att dubbla.
 3. Exempel 3 – Mjuk 16 mot lågt dealer-kort: Du har ett ess och en 5, vilket ger dig en mjuk 16. Dealern visar en 4. Eftersom du har flexibiliteten att förbättra din hand och dealern har en hög chans att spricka, är detta en bra tid att dubbla.
 4. Exempel 4 – Mjuk 18 mot lågt dealer-kort: Du har ett ess och en 7, vilket ger dig en mjuk 18. Dealern visar en 3. Även om du redan har en stark hand, har du fortfarande chansen att förbättra den utan risk att spricka. Om dealern har en 3, har de en hög chans att spricka, vilket gör detta till en bra tid att dubbla.
 5. Exempel 5 – Hård 9 mot lågt dealer-kort: Du har en 3 och en 6, vilket ger dig en hård 9. Dealern visar en 5. Även om detta är en mindre vanlig situation att dubbla, om du känner att dealern är sårbar och du har en bra chans att få en stark hand med bara ett kort till, kan detta vara en bra tid att dubbla.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa bara är exempel, och varje situation i Blackjack är unik. Du bör alltid ta hänsyn till kontexten i spelet, ditt eget spel och de specifika reglerna för spelet du spelar. Men genom att förstå dessa exempel kan du börja få en känsla för när det kan vara lämpligt att dubbla.

5 Tillfällen Då Man INTE Ska Dubbla i Blackjack ❌🎲

Det är lika viktigt att veta när man inte ska dubbla i Blackjack som att veta när man ska. Här är fem exempel på situationer där det oftast är bäst att avstå från att dubbla.

 1. Exempel 1 – När du har en hård 12 eller högre: Om du redan har en hård 12 eller högre, är risken att spricka för hög för att det ska vara värt att dubbla. Din chans att förbättra din hand är för liten jämfört med risken att spricka.
 2. Exempel 2 – När dealern visar ett ess eller ett 10-poängs kort: Om dealern visar ett ess eller ett 10-poängs kort, har de en stark chans att få en hand på 20 eller 21. I dessa situationer är det oftast bäst att inte dubbla.
 3. Exempel 3 – När du har en mjuk hand som inte är 16, 17, eller 18: Om du har en mjuk hand som inte är 16, 17 eller 18 (det vill säga, ett ess och en 5, 6 eller 7), är chanserna att förbättra din hand ofta för osäkra för att det ska vara värt att dubbla.
 4. Exempel 4 – När du har en hård 11 och dealern visar ett ess: Även om en hård 11 ofta är en bra hand att dubbla på, om dealern visar ett ess, är risken för hög att de kommer att få Blackjack. Det är oftast bäst att inte dubbla i denna situation.
 5. Exempel 5 – När du har en hård 10 och dealern visar ett 10-poängs kort eller ett ess: Liksom med en hård 11, även om en hård 10 ofta är en bra hand att dubbla på, om dealern visar ett 10-poängs kort eller ett ess, är risken för hög att de kommer att få en stark hand. Det är oftast bäst att inte dubbla i denna situation.

Kom ihåg, dessa råd gäller för de mest typiska versionerna av Blackjack. Beroende på de specifika reglerna för spelet du spelar, kan det finnas undantag från dessa riktlinjer.

Frågor och svar om att dubbla i Blackjack

FAQ: Frågor och svar om att dubbla i Blackjack 🃏❓

Fråga 1: Vad betyder det att dubbla i Blackjack?

Svar: I Blackjack innebär att dubbla att du har möjlighet att dubbla din ursprungliga insats efter att de två första korten har delats ut. Genom att göra detta, accepterar du också att ta emot exakt ett kort till. Du får inte dra fler kort, oavsett vilket värde ditt tredje kort har.

Fråga 2: När ska jag dubbla i Blackjack?

Svar: När du ska dubbla beror på vilken hand du har och vilket uppvänd kort dealern har. Generellt sett är bra tillfällen att dubbla när du har en hård 10 eller 11, eller en mjuk 16, 17 eller 18 och dealern visar ett lågt kort.

Fråga 3: När ska jag inte dubbla i Blackjack?

Svar: Du bör generellt sett undvika att dubbla när du har en hård 12 eller högre, eller när dealern visar ett ess eller ett 10-poängs kort. Det är också oftast bäst att inte dubbla när du har en mjuk hand som inte är 16, 17 eller 18.

Fråga 4: Är det alltid en bra idé att dubbla på en hård 11?

Svar: Även om det ofta är en bra idé att dubbla på en hård 11, finns det undantag. Om dealern visar ett ess, är risken hög att de kommer att få Blackjack, och det är oftast bäst att inte dubbla.

Fråga 5: Varför skulle jag vilja dubbla i Blackjack?

Svar: Att dubbla i Blackjack kan vara ett sätt att öka dina vinster när du tror att du har en stark hand och dealern har en svag hand. Men det är en riskfylld strategi och kräver god förståelse för spelets regler och strategier.