Blackjack på Krogen

För den som varit ute på krogen någon gång i Sverige är blackjackborden inte direkt någon raritet. Du hittar dom ofta i något hörn på ditt lokala uteställe. Så en sektion här på BlackjackSverige.com om blackjack på krogen är nästan ett måste. Till att börja med är husets fördel mycket större där än på t.ex. Casino Cosmopol eller blackjack på nätet. Men om du verkligen känner att du vill testa lyckan ute och kanske få en gratis kväll ute så kommer här några tips.

1. Lär dig grunderna i blackjack
Okej. Med handen på hjärtat kommer vi mer ofta än sällan inte vara i våra sinnes fulla bruk när vi ställer oss vid ett blackjackbord på krogen. Det kommer finnas en viss volym alkohol inblandat. Men det ska inte hindra oss från att kunna spela någorlunda bra blackjack. Följer vi bara grunderna i blackjack så har vi kommit en bit på vägen. Du kan läsa mer om grunderna i vår sektion regler om blackjack, räkna kort i blackjack och blackjack odds.

2. Var trevlig mot dealern och medspelarna
Det kan löna sig att vara trevlig både mot dealers och medspelare. Ibland kan det hända att det hörs misstag vid bordet och då kan det alltid vara en fördel om man vara trevlig mot dealern under kvällen som kan dömma till ens fördel. Det händer kanske mer sällan än det borde, men bättre att vara på den säkra sidan. Medspelare kan även göra uppoffrande spel om du skött dina kort rätt när korten delas ut.  Sen kan du även få lite bra tips både från dealer och medspelare i vissa situationern är du inte vet vad du ska göra för att spela optimalt.

3. Bestäm dig i förväg om din spelbudget
Ibland kan spelandet gå överstyr om man inte i förväg har bestämt sig för hur mycket man eventuellt får förlora. En spelbudget ger dig chansen att backa ur när det börjar gå nedåt. Sätt en gräns på hur mycket du får förlora eller när du ska sluta när du är pluss. En mental grej som kan hjälpa dig att bli en vinnande spelare på krogen. Eller i alla fall mindre förlorande spelare om det vill sig illa.

4. Ragga vid blackjackbordet
“Ursäkta jag har tappat mitt telefonummer… Kan jag få ditt”? Ja att ragga när du spelar blackjack borde ju inte vara så svårt. Du står ju ändå där och väntar på att korten ska delas ut. Problemet är ju bara att det inte brukar vara så mycket tjejer vid borden, annan än dealern, än t.ex. på schlagergolvet. Men om du å andra sidan lyckas med att få hem en donna från blackjackbordet så har du i alla fall fått högsta vinsten oavsett resultatet i plånboken.

5.  Blackjack fusk på krogen
Nu säger vi inte att du ska fuska på krogen i den bemärkelse som titeln antyder. Men en liten fusklapp för optimal blackjack strategi kan du hitta här i vår blackjacktabell som du kan skriva ut i miniformat och ta med dig ut på krogen. Ger dig tips om när du ska ta ett till kort, stanna, splitta och dubbla. Använd gärna färgskrivare för att det ska bli tydligare för dig när du är ute och ska försöka spränga banken.